ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
parketta felujitas javitas csiszolas lakkozas olajozas 24KM Parker intarzia parketta

Minden, amit a svédpadló lerakásról, csiszolásról és javításról tudni érdemes.

t svedpadlo lerakas 01

Svédpadló lerakása

A svédpadlók általában olyan nagyméretű tömörfa padlók, ahol a vastagság és a szélesség állandó, de a hosszúság változó.

Ez azt jelenti, hogy ha kibontunk egy csomag 22*200*1500-3000mm méretű svédpadlót, akkor több hosszúsági méretű padlóburkolat elemet is találhatunk benne, de ezek változatos méreteiből alakul ki a svédpadló egyedi megjelenése.

A svédpadlók szinte mindig fózolt kivitelben készülnek, érdemes a 4 oldalról fózolt kivitelt választani. Ha valaki úgy gondolja, hogy a fózolt megjelenés nem illik a lakásba, és mindenáron nagyméretű tömörfa parkettát választ, akkor a következőkre még fokozottabban kell figyelnie: csak ellenőrzött helyről, ellenőrzött nedvességtartalmú fa anyagot válasszon, illetve a kivitelezési területen a lerakás, csiszolás és a felületkezelés után a hőmérséklet és a levegő páratartalma a kívánt értékeknek megfelelő legyen.

t svedpadlo lerakas 02

A svédpadlókon jól megfigyelhető, hogy az elemek alja bemarásokkal van ellátva, ezáltal nagyobb felületen és stabilabban rögzíthető az aljzathoz. A hagyományos szegeléssel történő fektetési mód helyett ezért a ragasztóval történő mód kezd elterjedni, ugyanis betonra gyorsabban és biztosabban lehet ragasztani a fa padlót, mint az szegeléssel megoldható volt.

Svédpadló felületkezelése

A svédpadló nagy anyag vastagságának köszönhetően teljesen egyedi felületkezelési megoldások állnak rendelkezésünkre. Számos struktúra kialakítására ad lehetőséget: vésett, kefélt, döngölt, baltanyomos, gyalult kiképzésekkel tehetjük változatosabbá megjelenését. A svédpadló leggyakoribb felületkezelése az olajozás, azonban rétegelt szerkezet esetében a lakkozott felületet is kérhetünk.

t svedpadlo lerakas 03

Svédpadló javítása

A svédpadló esetleges sérüléseit, hibáit mindig a felületkezelés típusától függően kell kezelni, azonban a nagy vastagság számos csiszolást biztosít, ami akár évtizedeken vagy generációkon is keresztülívelő élettartamot tesz lehetővé a fának.

A parketta, fa padló javításáról bővebben itt olvashat »
 
Látogasson el budapesti bemutatótermeink egyikébe »

szakerto valaszol bg v4
Szakértő válaszol pattern

Szakértőnk válaszol, kérdezzen tőlünk!

KM Parker bemutatoteremparketta ideszet banner hatter

Látogasson el bemutatótermeinkbe!

Bemutatótermek

Tudástár cikkek


crossmenuarrow-rightcross-circle