ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
sportpadlo burkolatKM Par-Ker sportpadló

Sportpadló

A sportpadló olyan burkolat, amely rugalmas, csúszásmentes felülettel rendelkezik, és képes csillapítani az ütközési erőket, így védve az izmokat, csontokat és ízületeket a sportolás során.

Sportpadló

sportpadlo 27 pvc sportpalya burkolat izuletvedo

A sportpadló egy speciális burkolat típus, hiszen extrém igénybevételnek és használatnak van kitéve, mint egy általános padló. A sportburkolat legfontosabb jellemzője a megfelelő rugalmasság, amely lehetővé teszi a játéktér dinamikus használatát, valamint a felület csúszásmentességét. Minden egyes versenysportágnak vannak előírásai, hogy nagy, nemzetközi tornákat milyen felépítésű, milyen technikai tartalommal bíró, illetve milyen tanúsítvánnyal rendelkező, mely szabványoknak megfelelő sportpadlón lehet csak rendezni.

A sportpadló felső rétege lehet parketta, valamint teherelosztó lemez beépítése után sport PVC vagy linóleum is. Alkalmas beltéri sportpályák, sportcsarnokok, iskolai torna-, fitness- és edzőtermek burkolására, valamint multifunkcionális tevékenységek (hangverseny, táncos rendezvény, koncert, kiállítás) befogadására is. A sportburkolatra közvetlenül teríthető egy védőburkolat is, amely a létesítményeket alkalmassá teszi többféle tevékenység szervezésére.

Képek sportpadló burkolatokról

Sportpadló burkolat előnyei

A sportpadló erős, rugalmas felülettel rendelkezik.

Hosszú élettartamú burkolat, a fa felületűek többször felújíthatóak.

Megfelelő rendszereket használva, szakági szabványoknak megfelelő sportpadlót lehet kialakítani, ami nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas.

Optimális csúszás- és tapadásmentes felülettel rendelkezik, amely könnyíti a sportoló mozgását (hirtelen irányváltások, forgás, ugrás, megállás).

Jó rezgéselnyelő tulajdonsággal rendelkezik, amely kíméli a sportoló ízületeit.

Csökkenti a sportsérülések előfordulását.

Extrém kopásállóságú.

Könnyen tisztítható.

Ha történetesen nem nemzetközi tornára méreteznénk a sportpadlót, mert pl. multifunkciós sportcsarnokot, vagy „csak” egy privát edzőtermet szeretnénk úgy felépíteni, hogy a sportpadló bírja a rá váró megterhelést úgy, hogy a sportolók ízületeit is védje, már érdemes komolyan megtervezni, és szakértővel kiviteleztetni a sportpadlónkat.

Videó a sportpadló lerakásának munkafolyamatáról

Speciális, egyedi asztalos munkák
Ajánlatkérés

Kapcsolat - Ajánlatkérés

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió

Sportpadló típusok

A sportpadlókat felületük, anyaguk alapján csoportosítjuk, így megkülönböztetünk vinyl és parkettás szerkezeteket.

vinyl sportpadlo burkolat

Sport PVC burkolat

A PVC sportpadló akár közvetlenül a betonra, vagy rugalmas fa szerkezetre is rakható. A ruganyosságot nem csak a speciálisan kialakított heterogén szerkezetű sport PVC adja, hanem az alépítmény is erősítheti, illetve multifunkcionálissá teheti a termet.                 

fa fabol keszult sportpadlo burkolat parketta

Fa, lengő párnafás sportpadló

A másik elterjedt sportburkolati típus fából, parkettából készül, és úgynevezett lengő párnafás technológiával rendelkezik, amely nagymértékű rugalmasságot biztosít a felületnek. Ennek köszönhetően a rezgések nem közvetlenül a sportoló lábára hatnak. Alapanyaga többnyire kőris és tölgy.

Sportpadló méretei

A mérek mindig a sporthoz és az igénybevételhez igazodnak.

Vastagság: 5 – 30 mm

Szélesség: 160 – 250 mm

Hosszúság: 1300 – 5500 mm

Speciális és egyedi
asztalos
munkák

Megnézem
map-markercrossmenuarrow-rightcross-circle