ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
kornyezettudatossagKM Par-Ker hagyományos, csaphornyos parketta

Környezettudatosság

Családi vállalkozásként számunkra kiemelt fontosság bír a környezettudatos termelés és anyaggazdálkodás.

Környezettudatosság

kornyezettudatossag 03

Cégünk egy olyan családi vállalkozás, ahol kiemelten fontos, hogy unokáink ne csak élhető, hanem szép környezetet is örököljenek tőlünk. 35 éve úgy dolgozunk, hogy saját példánkon keresztül irányt mutassunk környezetbarát technológiákkal, a természet értékeinek megőrzésével. Hosszú távra tervező faipari cégként csak környezettudatosan gondolkodhatunk. Ehhez elengedhetetlen a fenntartható működési modell, a környezetet legkevésbé károsító technológiák választása. A fás ember ugyanis szereti a természetet, megérti, csodálja az erdők ökoszisztémáját, a fákban is a természet egyedi műalkotásait látja, amit szeretne megőrizni, megmutatni az utókornak.

A környezettudatos faipari gazdálkodás ott kezdődik, hogy csak ellenőrzött helyről vásároljuk a fát: olyan erdészetektől, akik gondoskodnak a pótlásról, és az ökoszisztéma fennmaradásáról.

kornyezettudatossag 02

A kivágott fa minden porcikája meg van becsülve: a rönkök legnagyobb elemeiből hajópadló, a kisebb, de még méretes darabokból lesznek a svédpadlók, a méter alattiakból chevron válik, a legkisebb, de kiváló minőségű darabokat pedig felhasználjuk intarziakészítéshez. A fűrészporral és forgáccsal tüzelünk, így a fa szinte 100%-ban fel lett hasznosítva.
Fontos szempont az arányos felhasználás: ha padlót gyártunk, a tömörfa kivitel mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a többrétegű parketták, ahol 1 m3 fűrészáruból a lehető legnagyobb mennyiségű termék kerüljön ki.

A környezettudatos stratégiánk egyik legfontosabb eleme, hogy nagyon hosszú élettartamú termékeket állítunk elő. Olyan rétegragasztott parkettákat gyártunk, ahol min. 30-70 éven keresztül használhatjuk ugyanazt a többször is felújítható parkettát. Ugyanez tömörfa kiviteleknél egyértelműen 100+ év, tehát olyan padlókat és egyedi bútorokat készítünk, amik jó eséllyel több generációt fognak kiszolgálni. A minőségi bútorok és parketták ugyanis hosszú távon jóval kevesebb fakivágást igényelnek, így hozzájárulnak a fenntartható környezethez, lehetővé téve az erdők megújulását.

kornyezettudatossag 01

A fa bútorok, és parketták (rétegelt kivitelben is) többször felújíthatóak. Hosszú távon ez nem csak olcsóbb, mint a többszöri csere az olcsóbb anyagoknál, hanem a kevesebb újragyártás miatt sokkal kevesebb energia is fogy. Kevesebb a szállítás, és a felhasznált károsanyagok mennyisége is. Az már csak egy bónusz, hogy a fáknak minden felújítással mindig új felületet, megjelenést lehet adni.

A gyártási és kivitelezési folyamatok során nagyon fontos, hogy csak jó minőségű segédanyagokat használjunk. Nem csak azért, mert így a késztermék élettartama garantáltan hosszabb lesz, hanem az ellenőrizhető biztonsági adatlapok segítségével ki tudjuk választani azokat, amelyek a legkevesebb károsanyagot tartalmazzák. Ezen anyagok (lakkok, ragasztók, olajok) gyártói garanciát vállalnak a környezetkímélő előállítási folyamatok betartására, illetve olyan adalékok használatára, amik a legkisebb terhelést jelentik az emberi test, illetve a természet számára. Ezek az anyagok folyamatosan monitorozva vannak, hogy ne csak egészségesebb, hanem jó is maradjon a termék.

kornyezettudatossag 04 intarzia asztal parketta

Különösen fontos a megfelelő felületkezelő anyagok választása. Mi már akkor régen vizes lakkokat használtunk a parkettához, amikor itthon még szinte mindenki oldószeres lakkal dolgozott. Most már van bio, supergreen és teljesen oldószermentes lezárásunk is, illetve ezek mellett olyan rendszerek, amik tanúsítvánnyal használhatóak gyerekbútorok, gyerekjátékok gyártásához is.

És mindennek a vége a szemét: igyekszünk újrahasznosítható anyagokat választani, de emellett példás hulladékgazdálkodással, nyomon követhető veszélyeshulladék-kezelő rendszerrel dolgozunk.
Nem csak szűk környezetünk megvédésén és jobbá tételén dolgozunk, hanem partnereinknek is a fent bemutatott környezetbarát stratégiát adjuk tovább.

Speciális, egyedi asztalos munkák
Ajánlatkérés

Kapcsolat - Ajánlatkérés

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió

Speciális és egyedi
asztalos
munkák

Megnézem
map-markercrossmenuarrow-rightcross-circle