ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
melegburkolas parkettazas sportpadloKM Parker intarzia parketta

Hogyan óvhatjuk meg a sportpadlót a nagy igénybevétel által keletkezett sérülésektől?

t sportpadlo 01

Az elkészült sportpadló burkolat ápolása és karbantartása során háromféle tisztítási kategóriát különböztetünk meg.

Az úgynevezett alapkezelést a gyártó vagy kivitelező végzi el, amely a felületkezelt padlóburkolaton a vízzel szemben védő réteget képez polimeres diszperzió segítségével.

t sportpadlo 02

A napi rendszerességű tisztítás, nedves felmosás a burkolat felszíni, laza szennyeződéseinek eltávolítására alkalmas. A sportburkolat erősebb szennyeződései esetén a vízbe univerzális tisztító emulziót kell keverni. Ennek hatására még az intenzívebb piszok foltok is fellazulnak, melyet a nedves áttörlés eltávolít.
Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az elasztikus, vagyis linóleum- és PVC sportpadló, illetve a parketta sportburkolat más ápolást igényel.
Rendszeres takarításra mindhárom típusnál a higéniai, illetve állagmegőrzés szempontja mellett baleset megelőzés céljából is szükség van, mivel a sportpadló felületén keletkező por a burkolat csúszásmentességét csökkenti, ezáltal növeli a sérülések esélyét.

t sportpadlo 03

sportpadlók esetében különösen nagy hangsúlyt kap a nagytakarítás, amelyet havonta, illetve hosszabb időszak után szükséges elvégezni az ápolószerek egymásra rétegződése miatt. Ez egy mechanikus tisztítási folyamat, melyet forgótárcsás tisztítókoronggal végeznek. Ehhez minden esetben a gyártó által ajánlott tisztítószert kell alkalmazni. A tisztítás és átöblítés után az alapkezeléshez használt védőbevonatot újra fel kell vinni a padlóra.

Látogasson el budapesti bemutatótermeink egyikébe »

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió
szakerto valaszol bg v4
Szakértő válaszol pattern

Szakértőnk válaszol, kérdezzen tőlünk!

KM Parker bemutatoteremparketta ideszet banner hatter

Látogasson el bemutatótermeinkbe!

Bemutatótermek

Tudástár cikkek


crossmenuarrow-rightcross-circle