ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
szalagparketta 35KM Parker intarzia parketta

Hogyan készül a szalagparketta?

t szalagparketta

A szalagparketta, vagy pontosabban rétegelt parketta minden gyártási folyamata automatizált, gépekkel történik.

Először elkészül a parketta hátoldala, a hordozó. Magyarországon a háromrétegű szalagparketta típusok a legelterjedtebbek, ilyen esetben az alsó és a középső réteg leggyakrabban egy kevésbé igényes faanyagból készül. A padlóburkolat szerkezetének kapcsolódási rendszere minden esetben a középső rétegben kerül kialakításra.

A szalagparketta, készparketta rétegelt szerkezete stabilabbá teszi a parketta elemeket a tömörfákkal szemben. Ennek egyik oka, hogy miközben egy tömörfa esetében minden feszültség ugyanabban az egy darab fában keletkezik, addig a rétegelt parkettánál a különböző rétegek kiegyenlítik ezt a feszültséget.

A szalagparketta névadója a kopóréteg, amit Magyarországon 2,5-4,5mm vastagságban készítenek el. Ezeket a vékony lamellákat a gyártás folyamán 3, 2 soros vagy osztatlan formában préselik össze és ragasztják fel a hordozóra. A kész felületeket általában UV kikeményítésű lakkal kezelik, de készülnek olajozott felületű szalagparketták is. Az előre felületkezelt fapadló burkolatokat hívjuk készparkettának.
 
Látogasson el budapesti bemutatótermeink egyikébe »

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió
szakerto valaszol bg v4
Szakértő válaszol pattern

Szakértőnk válaszol, kérdezzen tőlünk!

KM Parker bemutatoteremparketta ideszet banner hatter

Látogasson el bemutatótermeinkbe!

Bemutatótermek

Tudástár cikkek


crossmenuarrow-rightcross-circle