ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
szonyeg padlo poliamid reszletKM Parker intarzia parketta

Hogyan tisztítsuk a szőnyegpadlónkat?

t szonyeg padlo poliamid 01

A szőnyeg megjelenésének megtartása, és a hosszabb élettartam érdekében a heti takarítása elengedhetetlen. Ehhez kefés fejű porszívót ajánlatos használni. A mechanikus szennyeződéseken (por, haj, szőrszálak, homok stb.) kívül előfordulhatnak a padlószőnyegeken még vegyi szennyeződések is, vegyi foltok vagy egyenletes elkoszolódás.

Általánosan a folttisztítás során ne hagyjuk beszáradni a foltot. A szőnyeg folttisztításának sikere elsősorban a szennyeződés keletkezése és a folteltávolítás között eltelt időtől függ! Tisztítás előtt a darabos szennyeződő anyagot és a szőnyegpadló felületén lévő folyadékot el kell távolítani. Széltől haladjunk a közepe felé, gyengéden itatgatva a nedvességet, ne dörzsöljük, mert mélyül és nagyobb lesz a folt.

Célszerű az alkalmazni kívánt folteltávolító szert használat előtt egy kevésbé látható helyen kipróbálni, hogy a szőnyeg színét, anyagát nem károsítja-e. A folt eltávolításához tiszta, nem festett, lehetőleg fehér puha rongyot használjunk, amit sűrűn cseréljünk. Ügyeljünk arra, hogy a tisztítószer ne szivárogjon le a szőnyeg belsejébe. A tisztítást a szőnyegtisztítón feltüntetett utasítás szerint kell végezni. Ügyelni kell arra, hogy a szőnyeg ne legyen átáztatva! Biztosítsa a szőnyeg gyors és teljes száradását! A kezelt felületre csak a teljes átszáradás után szabad rálépni.

t szonyeg padlo poliamid 02

Ha a szőnyegen keletkezett szennyeződés fajtája nem ismert, akkor először mindig a vizes tisztítással, majd samponnal, végül a folyékony folttisztítóval kell megkísérelni a folt eltávolítását. Gyertyaviaszt hagyjuk megkeményedni, majd távolítsuk el óvatosan a nagyobb darabokat. A kézzel nem eltávolítható maradványt itatóspapír és langyos vasaló segítségével távolíthatjuk el. Figyeljünk a hő fokozatra, mert a túlzott hőmérséklet a szőnyeg szálakat végletesen károsítja, és a színes viasz örökre megváltoztatja a padlóburkolat színét. A szőnyegbe ragadt rágógumira tegyünk jégkockát, majd miután megkeményedett, a gumit a padló károsodása nélkül letörölhetjük. A vörösbor friss foltjára fehérbort öntsünk, mert az közömbösíti.

Érdemes évente felfrissíteni a szőnyegeket. Az alapos portalanítás után használjon 20%-os ecetet, amelyet kézmeleg vízzel keverjen el. Nedvesítsen meg egy kendőt és dörzsölje a szőnyeg felületébe szálirány szerint haladva.

Javaslatunk általános gyakorlati tapasztalatokon alapul. Egyedi esetekben mégsem vállalhatunk felelősséget a javaslat teljességéért, helyességéért és alkalmazhatóságáért.
 
Látogasson el budapesti üzleteink egyikébe »

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió
szakerto valaszol bg v4
Szakértő válaszol pattern

Szakértőnk válaszol, kérdezzen tőlünk!

KM Parker bemutatoteremparketta ideszet banner hatter

Látogasson el bemutatótermeinkbe!

Bemutatótermek

Tudástár cikkek


crossmenuarrow-rightcross-circle