ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
butor parketta restauracio rekonstrukcioKM Parker intarzia parketta

Restauráció-rekonstrukció

Képzett faszobrász, asztalos és intarziakészítő szakembereink segítségével magas színvonalú felújításokban, műemléki rekonstrukciókban és antik bútorok, valamint parketta restaurálásokban is komoly tapasztalattal rendelkezünk.

Restauráció-rekonstrukció

butor restauracio

A szép régi bútorok, parketták nagy értéket képviselnek, különösen akkor, ha érzelmi kötődés is fűz hozzájuk. Megfelelő technikákkal az élettartamuk akár több száz évre is növelhető, de restaurációval a rossz állapotban lévő bútordarabok is felújíthatóak, újszerű állapotba hozhatóak.

Attól függően, hogy szakmailag, és dokumentáció terén mennyire alapos munkát kell végezni, különféle módokon lehet újjávarázsolni az antik fa bútorainkat, fa felületeinket.
A legegyszerűbb és legolcsóbb mód a felújítás, amikor az asztaloshibák kijavítása után a bútor új felületkezelést is kap. Itt a hangsúly a használhatóságon és a látványon van, nem szempont a régi elemek mindenáron történő megőrzése.

A bútor és parketta restauráció már egy sokkal komolyabb dolog, itt a lehető legtöbb eredeti elemet megmentve kell dolgozni. Korhű anyagokkal dolgozva az antik bútor és burkolat teljes felújításon esik át, de ilyenkor az eredeti hibák, pontatlanságok megőrzése is feladat.

Képek a bútor és parketta restaurálásról

A restauráció teljes folyamatát regisztrált faipari szakrestaurátor ellenőrzi, itt már a nagyobb szálkákat is meg kell őrizni. A felújításról komoly dokumentáció készül, ami át van adva, illetve a szakhatósághoz is le van jelentve. Ha nagyon nagy értékű vagy különlegesen egyedi bútorról van szó, amit tovább szeretnénk értékesíteni, ez a költséges felújítási mód hasznos lehet.

Rekonstrukcióról beszélünk, amikor bútor szettek hiányzó darabjait kell pótolni, vagy fotók, régi tervek alapján kell megjelenésében az eredetire hasonlító, de teljesen új bútorokat, parkettákat készíteni. A bútor és parketta rekonstrukció történhet új anyagokból, de korhű, antik fából is. Illetve történhet gépi munkával (ez pontosabb) vagy kézzel, az eredeti pontatlanságokat is visszaadva.

Cégünk saját műhelyeiben minden felújítási, bútor restaurációs feladatot el tud végezni, a fakonzervációtól a politúrozásig, vagy aranyozásig. Faszobrász műhelyünkben minden elemet kézzel faragunk meg, intarziakészítő műhelyünkben pedig nemcsak teljesen új terítékeket, hanem a kisebb pótlásokat is megcsináljuk. Miután az asztalos vagy restaurátor mindent egybeépített, a felületkezelő a színeket összehozza, és ügyféligények szerint modern lakkokkal vagy olajjal, politúros lezárással, illetve aranyozással látja el a kész darabokat.

Nemcsak darab bútorokat, hanem komplett projekteket is csinálunk. Kastélyok, műemléki épületek belső rekonstrukciójában, restaurálásában szoktunk részt venni. Magánszemélyeknek, építőipari cégekneknek és faipari szakembereknek is dolgozunk.

Műhelyeinket személyesen is meglátogathatja a 1047 Budapest, Baross u. 92-96. szám alatt, ha előtte időpontot egyeztet valamelyik kollégánkkal.

Speciális, egyedi asztalos munkák
Ajánlatkérés

Kapcsolat - Ajánlatkérés

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió

Speciális és egyedi
asztalos
munkák

Megnézem
map-markercrossmenuarrow-rightcross-circle