ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
faszobraszatKM Par-Ker faszobrászat

Faszobrászat

A kézzel készült faragás életre szóló dísze lesz bútorainknak, otthonunknak.

Faszobrászat

faszobraszat faragott butor 04

A képzett faszobrász abban különbözik a fafaragótól, hogy művészettörténeti képzésen sajátította el a különféle művészeti stílusok ismeretét, és ezen stílusjegyek használatát.

Ismeri a fákat, az előkészítésüket, és szabad kézzel vagy rajz alapján képes önálló műalkotások elkészítésére. Gyakran bútorasztalossal együtt dolgozva stílbútorok díszítését faragja, de ha restaurátorral kell együtt dolgoznia, akkor a kitört régi fa díszítőelemek pótlását is meg tudja oldani.

Képek a faszobrászatról

A faszobrászat egyelőre egy utánpótlás nélkül kihalásra ítélt szakma, pedig elhivatott művelői pótolhatatlan tudás birtokosai. A fából készült finom faragások sokkal tartósabbak, mint az enyves-gipszes díszítések, emellett felújíthatóak, átalakíthatóak is a faragott bútorok.

A 3D nyomtatott alkatrészekkel szemben sokkal finomabb munkát csinál a faszobrász, és kis darabszámban is tud dolgozni.

A faszobrász nagy segítség lehet akkor is, ha hiányos bútorszettünket pótolnánk ki, vagy rekonstrukció keretében ugyanazokat a stílusjegyeket jelentetnék meg az enteriőr elemein.

Bár komplett felújításokat, restaurációkat végzünk, gyakran részmunkát is vállalunk más asztalos cégeknek, ahol csak a finom kézi munkát csinálja cégünk.
A faragott bútoroknál különféle fafajokkal dolgozunk, de a keményebb fák általában nehezebben faraghatók, és hajlamosabbak a hasadásra is, mint a faszobrászok ideális fája, a hárs. A faragáshoz leggyakrabban használt fafajok: hárs, cseresznye, dió, éger, tölgy, juhar, ében, mahagóni.

Rátét faragásokkal bútoraink, ajtóink, falburkolatunk utólagosan is díszíthető. Ha régi bútorokat kell felújítani, restaurálni, forduljon hozzánk bizalommal!

Speciális, egyedi asztalos munkák
Ajánlatkérés

Kapcsolat - Ajánlatkérés

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió

Speciális és egyedi
asztalos
munkák

Megnézem
map-markercrossmenuarrow-rightcross-circle