ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
konyhabutor reszletKM Parker intarzia parketta

Miért érdemes egyedi tervezésű konyhabútorban gondolkodni?

t egyedi tervezesu konyhabutor 01

Az egyedi tervezésű konyhabútor nagy előnye, hogy minden ízében a megrendelő igényeinek megfelelően készül el.

Egyedi tervezésűek azok a konyhabútorok, ahol a beépítés helyszínét figyelembe véve az egyes bútordarabok méretre illesztéssel készülnek el, emellett pedig az egyes bútorelemeket egyedi funkciók ellátása szerint terveznek meg, akár speciális vasalatok beépítésével. Emellett a a konyhabútor külseje is a saját ízlésünk által készíttethető el, legyen szó színvilágról, anyagválasztásról, mintázatról, illetve egyéb díszítő elemekről.

Ahhoz, hogy az általunk kívánt álomkonyhát megkapjuk, először ki kell találnunk, hogy mit is szeretnénk, majd fel kell mérni a helyszíni adottságokat és egyéb lehetőségeinket, hogy meg tudjuk kezdeni a munkát. A tapasztalat azt mutatja, hogy a családonként és lakásonként változó belméretek, gépek és elvárások szinte mindig egyedi megoldásokat kívánnak a konyhabútor elkészítésénél, beépítésénél. Gondoljunk bele, egy átlagostól eltérő méretű mikrohullámú sütő vagy mosogató már borítja is a standard áruházban kapható konyhabútorok vásárlásáról szőtt terveinket. Arról nem is beszélve, hogy egy sorozatgyártott termék színvonalában nem is versenyezhet egy egyedi készítésű minőségi bútorral.

t egyedi tervezesu konyhabutor 02

Nagy segítség, ha megvannak már a beépítendő gépek, illetve azok pontos méretei. Így a lehető leggazdaságosabban tudunk a rendelkezésünkre álló térrel bánni, ugyanakkor szépen és praktikusan be lehet mindent helyezni. Sok olyan pluszfunkciót lehet a konyhabútorba építeni, ami a kényelmünket növeli: például bővíthető munkapult, kihajtható sarokfiókok, rejtett gépek, megvilágítás, automatika, zár nélküli rejtett fiókok, stb. A vasalatok is kiemelkedő szerepet töltenek be egy konyhabútor esetén. Egy jó blumos vasalat hangtalan záródása, lassú, automata visszacsúszása nem csak látványnak lenyűgöző, hanem tartós és praktikus megoldás is egyben. A jól megtervezett bútorokba a vízvezetékek, elszívó vagy egyéb csövek is láthatatlanul elvezethetőek úgy, hogy szerelés szempontjából hozzájuk lehessen férni.  A magasságot is érdemes úgy beállítani, hogy a bútor (lábazattal takart) lábakon álljon, hogy a bútor anyaga ne szívja meg magát egy komolyabb csőtörés folytán a padlóra került vízzel.

t egyedi tervezesu konyhabutor 03

A konyhabútorok szerkezete készülhet tömörfából, furnérozott anyagból vagy laminált bútorlapból. Ezt a döntést már az elején meg kell hoznunk, mert ezek a szerkezetek az árban nagyságrendbeli különbséget jelentenek a magasabb anyag- és a felmerülő pluszmunka árak miatt. Gyakori megoldás például, amikor a korpusz és a nem látható részek ABS élzárt bútorlapból készülnek, a látható frontok, ajtók, fiókok pedig furnéros bútorlapból vagy tömörfából. Így a külső szemlélő a szép, igény szerint lekezelt fafelületeket látja csak, a praktikum és ár szempontjából kedvező laminált bútorlap csak a fiókokba betekintve látszik. A tömörfa vagy furnérozott bútorok nagy előnye viszont a laminálttal szemben, hogy sokkal természetesebb hatást keltenek, pácolásukat, felületkezelésüket tökéletesen hozzá tudjuk igazítani a már meglévő berendezési tárgyakhoz, és mind díszítésben, (pl. díszléc, faragás, intarzia) bele tudjuk illeszteni a lakásba álmodott stílusba.
 
Látogasson el budapesti üzleteink egyikébe »

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió
szakerto valaszol bg v4
Szakértő válaszol pattern

Szakértőnk válaszol, kérdezzen tőlünk!

KM Parker bemutatoteremparketta ideszet banner hatter

Látogasson el bemutatótermeinkbe!

Bemutatótermek

Tudástár cikkek


crossmenuarrow-rightcross-circle