ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
svedpadlo szegelylec reszletKM Parker intarzia parketta

Miért fontos a parketta szegélyléc, lábazat?

t szegelylec labazat intarzia parketta

A parketta szegélyléc a parketta és a fal találkozását takaró léc. Parketta szegélyre azért van szükség, mert a falak mellett a parketta dilatációs rése nem túl esztétikus, de a fa természete miatt szükségszerű dolog. Hogy mekkora a dilatációs rés, ez határozza meg, hogy milyen takarású szegőlécet kell választanunk.

Nem elhanyagolható szempont az esztétikum, amit szőnyegeknél szegett lábazattal, parkettáknál pedig különböző méretű és marású szegőlécekkel lehet erősíteni. A parketták szegélyénél ma már nem alapvető dolog, hogy a szegély kinézetében, színében ugyanaz legyen mint maga a parketta, bizonyos esetekben az eltérő színű szegélyléc adja meg a padlóburkolat harmóniáját.

t szegely labazat szonyeg padlo poliamid

A szegőléc parkettával azonos kinézetét legegyszerűbben tömör fából kivágva, és felületkezelve lehet elérni, de lényegesen költséghatékonyabb egyszerűbb szegőléceknél a furnéros vagy a laminált változat. A furnéros szegőléc teste MDF vagy olcsóbb faanyag, amire színfurnért húznak, és felületkezelt állapotban lehet kapni.

A laminált szegőléc is számtalan tetszetős dekorral készül, ha szerencsénk van, akkor pont találunk olyat, ami passzol a parkettánkhoz.

t szegelylec labazat parketta

Ha azonban minőségi, elegáns megoldást szeretnénk, marad a fából készült lábazat. Az, hogy milyen profilú lábazat készül, igazából már csak marókés kérdése. Egy jó asztalos könnyedén csinál olyan profilú lábazatokat, amik stílusban, marásban is passzolnak a lakás meglévő berendezéséhez. A tömörfa szegőlécek nagy előnye, hogy könnyen hozzá lehet őket pácolni bármilyen színű anyaghoz, azt figyelembe véve persze, hogy a pácolt fa mindig megőrzi az alapfa erezetét, alapvető pórustulajdonságait.
 
Látogasson el budapesti üzleteink egyikébe »

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió
szakerto valaszol bg v4
Szakértő válaszol pattern

Szakértőnk válaszol, kérdezzen tőlünk!

KM Parker bemutatoteremparketta ideszet banner hatter

Látogasson el bemutatótermeinkbe!

Bemutatótermek

Tudástár cikkek


crossmenuarrow-rightcross-circle