ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
svedpadlo 110 gumicsikos merbauKM Parker intarzia parketta

Mi a különbség a svédpadló és a hajópadló között?

t hajopadlo svedpadlo 01

A keményfa svédpadlók és a nagyobb méretű hajópadlók a természet szépségét és melegét hozzák el az otthonunkba. A szép, látványos erezetű fa felületek a modern, rusztikus vagy elegáns enteriőrök díszei lehetnek. Változatos méretekben, és felületekkel készülnek tömörfa vagy rétegelt kivitelben, hogy akár vizes szerkezetű padlófűtésre is lehessen őket rakni. 

Mitől különleges a svédpadló?

A svédpadlók minden egyes darabja az ujjlenyomathoz hasonlóan egyedi, a természet mesterműve. A rétegelt és a tömörfa kivitel is csaphornyos vagy vendégcsapos kivitelben készül, ezért az aljzatra teljes felületen le kell ragasztani, és/vagy vakpadlóra szegelni, így az úsztatott, klikkes rendszerekhez képest sokkal stabilabb, halkabb burkolatot kapunk. 

A svédpadlók többnyire változó méretekben készülnek, ahol a vastagság és a szélesség fix, a hossz változó. 

A leggyakoribb svédpadló paraméterek:

  • Vastagságban 13 – 22 mm
  • Szélességben 90 – 220 mm
  • Hosszban 600 – 2500 mm

A svédpadlók szinte minden esetben fózzal készülnek, így tovább erősítve a természetes hatást. A tömörfa svédpadlók a nagy vastagság miatt nemcsak többször csiszolhatóak, hanem jó eséllyel, generációk kiszolgálására is alkalmasak. Megfelelő rétegrenddel vizes padlófűtésre is rakhatóak, de vannak megoldások víznek kitett helyiségekre is. A svédpadlók felületét gyakran strukturálják, népszerűek a vésett és kefézett felületek is, amik a megfelelő felületkezelés után utánozhatatlanul egyedi megjelenést kölcsönöznek a padlónak.

A svédpadló megrendelhető nyers, csiszolt felülettel, illetve standard- vagy egyedi színre pácolva, lakkos vagy olajos/waxos lezárással is.

Ha kiválasztottuk a megfelelő fafajt, a nekünk tetsző szelekciót és felületkezelést, biztosan olyan faparketta tulajdonosai leszünk, ami emeli otthonunk fényét.

t hajopadlo svedpadlo 02

A keményfa hajópadló, a természet luxusterméke

Bár a megjelenése, szerkezete, felületkezelése és ápolása alapvetően megegyezik a svédpadlókéval, mégiscsak a legkülönlegesebb, egyben legexkluzívabb természetes hatású fa burkolatról beszélünk. A leglényegesebb különbség, hogy a hajópadló jellemzően nagyobb, extrém esetben jóval nagyobb elemekből áll, mint a svédpadló. Technikailag megoldható fix paraméterekkel is a gyártás, de az igazi hajópadló szépségét a változó szélességek, és a nagy elemek természetes erezete adja.

A leggyakoribb hajópadló paraméterek:

  • Vastagságban 17 – 35 mm
  • Szélességben 200 – 400 (maximum 600) mm
  • Hosszban 2500 – 5000 (maximum 11000) mm

Nem kell különösebben magyarázni, hogy az ilyen extrém méretű, jó minőségű faanyagok mekkora értéket képviselnek, az ilyen exkluzív termékek ára egyre csak nőni fog, ahogyan egyre ritkábbá válnak. Már a gyártás is speciális előkészületeket igényel, de ha valaki mégis ezt a különleges burkolatot választja, bátran büszkélkedhet azzal, hogy ilyen másnak nincs. 

A hajópadlók vastag kopórétege rendkívül hosszú élettartamot biztosít, a felújításokkal pedig újabb és újabb megjelenést adhatunk neki, hogy modern vagy elegánsabb bútorokkal is jól nézzen ki. A leggyakrabban választott fafajok a tölgy, amerikai dió, mahagóni vagy más egzóták.

Látogasson el budapesti bemutatótermeink egyikébe »

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió
szakerto valaszol bg v4
Szakértő válaszol pattern

Szakértőnk válaszol, kérdezzen tőlünk!

KM Parker bemutatoteremparketta ideszet banner hatter

Látogasson el bemutatótermeinkbe!

Bemutatótermek

Tudástár cikkek


crossmenuarrow-rightcross-circle