ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
kulteri faburkolatKM Par-Ker kültéri fa burkolat

Kültéri fa burkolat

A kültéri fa csúszásmentes, elegáns, organikus burkolatként szolgál a teraszon, medence köré, kertben vagy hajófedélzeten.

Kültéri fa burkolat

kulteri fa burkolat 11

A nappali funkcióját betöltő, fedett vagy nyitott terasz hasznos lehet a melegebb időszakokban. A jól kiválasztott fa teraszburkolat természetes megjelenést, melegséget és otthonos hangulatot sugároz, a "nyugalom szigeteként" szolgálhat a mindennapokban. A kültéri fapadló nemcsak a teraszoknak kölcsönöz elegáns külsőt, hanem dekoratív és biztonságos, csúszásmentes burkolata lehet a kerti ösvényeknek, a medencék körüli járófelületeknek és a tetőkerteknek is.

Általában tömör szerkezetű, magas olajtartalmú egzóta fákat használnak kültérre, mert jól bírják a kültéri viszonyokat, a hőmérséklet és a páratartalom ingadozását. Egyre népszerűbbek a hőkezelt európai fafajok, de a kompozit anyagok elterjedése is megállíthatatlannak tűnik. 

Képek a kültéri fa burkolatról

A kültéri faburkolat előnyei

A megfelelően karbantartott kültéri faburkolat hosszú élettartamú.

Az első osztályú egzóták szerkezete tartós, rendkívül jól ellenáll a korhadásnak és a kártevőknek.

Jól tűri az időjárás viszontagságait.

Fektethető aszfaltra, betonra, téglára, csempére, járólapra és más kültéri és beltéri felületekre, függetlenül attól, hogy védett vagy nem védett helyen található.

Pácolható, színezhető, felújítható burkolat.

A táblás, mobil kialakítású rendszer lehetővé teszi a kültéri burkolat mozgathatóságát, ami különösen előnyös szolgáltató egységek számára.

Általában csúszásgátló, bordázott felülettel rendelkezik.

Létezik olyan rendszer, amelynek segítségével a klipszes kialakítás láthatatlanná teszi a rögzítést, vagyis a csavarfejek nem láthatóak a burkolaton.

Speciális, egyedi asztalos munkák
Ajánlatkérés

Kapcsolat - Ajánlatkérés

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió

A kültéri fapadló típusai

A fa teraszburkolatok egzóta vagy európai fafajból készülhetnek, azonban az utóbbi többnyire módosított fa.

egzota fa kulteri padlo

Egzóta fa kültéri padló

Az egzóta fából készült kültéri padlók szerkezete tömörebb és általában keményebb, sok esetben magasabb az olajtartalmuk is, így telített fáknak számítanak. A leggyakrabban használt fajok: cumaru, ipe, merbau, bangkirai, tatajuba és teak.

europai fafaju teraszburkolatok

Európai fafajú teraszburkolatok

Az európai fafajú teraszburkolat nem bírja olyan jól a kültéri viszonyokat, mint az egzóta fák, így idővel a színük megváltozhat és hasadhatnak. Ezért kültéri burkolatnak módosított fát használunk, például termo kőrist, gőzölt akácot vagy szibériai vörös fenyőt.

A minőség kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy 3 első osztályú kültéri fa kapható: ipe, teak és bangkirai. Az első osztályú fa azt jelenti, hogy lényegében akár felületkezelés nélkül is egy életen át szerkezetileg tökéletes marad. Természetesen évente át kell olajozni minden kültéri fa burkolatot, mert az UV fény hatására elszürkül a felülete, ami lényegében a fa felső elhalt lignin rétege.         
A felületkezelés éves megújítása nélkül bármelyik fát, például a vörös bangkirait vagy a sötét barna ipét is választjuk, egységes sötét szürkés-zöldes árnyalata lesz majd a kültéri padlónak.
Európai fajokból készült teraszburkolatoknál szükségszerűek a módosítások, mert a fa még holtában is élő szervezetként üzemel. Tehát a fa kivágása, feldolgozása után is él és mozog, kivágva, feldolgozva is nedvességet vesz fel, vagy éppen kiszárad, színeződik és érik a színe.
A különböző hőkezelések és vegyi kezelések célja, hogy megöljék a fa élő részeit, mert minél kevesebb benne az élő szövet, annál keményebb és stabilabb lesz a szerkezete. Így később jóval kevesebb vizet tud felvenni, és kisebb lesz a mozgása. A legismertebb eljárás a termo hőkezelés, aminek nagyon kellemes mellékhatása, hogy a hőkezelés intenzitásától és időtartamától függően a fa szerkezete sötétedik.

A fa teraszburkolat méretei

Vastagság: 15 – 50  mm

Szélesség: 70 –  300 mm

Hosszúság: 600 – 5000 mm

Táblásított kültéri faburkolat: 300×300 – 600×600 mm

Különleges akciónk

Raktárról azonnal elvihető keruing kültéri fa teraszburkolat
tömör egzóta fa, nem hossztoldott
Extra méretek: 4-5 méter hosszú, 145 mm széles, 25 mm vastag, masszív

kulteri fa teraszburkolat akulteri fa teraszburkolat b

Speciális és egyedi
asztalos
munkák

Megnézem
map-markercrossmenuarrow-rightcross-circle