ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
intarzias butor 13 fiokKM Parker intarzia parketta

Hogyan ápoljuk az intarziás bútorokat?

t intarzias butor apolas


Az intarziás bútort pontosan úgy kell ápolni, tisztítani mint bármely más fa bútort: az ápolás módszere általában a felületkezeléstől függ.

Az intarziás bútorok esetében általánosságban elmondható, hogy ha tehetjük, kerüljük a túl gyakori nedves takarítást, tisztítást, elég, ha hetente szárazon letöröljük a port, és kéthetente ugyanezt egy felületkezelésnek megfelelő ápolószerrel enyhén átitatott ronggyal/papírral tesszük meg.

Mindig ügyeljünk arra, hogy nehogy pont a tisztítás közben tegyük tönkre a bútor felületét, durva rongyot, karcos felületű anyagot ne használjunk. Az olajos felületű intarziás bútorokat elég havonta ápoló olajjal kezelni, de figyelni kell arra, hogy túl sokat ne használjunk belőle, nehogy az anyag ne tudja beszívni, és sokáig ragacsos maradjon.

Makacsabb foltok ellen lehet általános tisztítószereket használni, de az agresszív anyagokat (mint pl. savak és hypo), mindenképpen kerülni kell.

A politúros intarziás bútorok a legkényesebbek, de a legszebb, legelegánsabb megjelenésük is nekik van. Ők kifejezetten érzékenyek a vizes foltokra, egy pohár is maradandó nyomot tud hagyni, vagy egy vízzel bőven átitatott ronggyal tartósan dörzsölve akaratlanul is politúr rétegeket tudunk legyalulni a bútorról.
 
Látogasson el budapesti bemutatótermeink egyikébe »

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió
szakerto valaszol bg v4
Szakértő válaszol pattern

Szakértőnk válaszol, kérdezzen tőlünk!

KM Parker bemutatoteremparketta ideszet banner hatter

Látogasson el bemutatótermeinkbe!

Bemutatótermek

Tudástár cikkek


crossmenuarrow-rightcross-circle