ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
parketta padlo szonyeg burkolatvedelemKM Par-Ker falburkolat

Burkolatvédelem

A melegburkolás után olyan burkolatvédelmi megoldásokat kínálunk, és egyben kivitelezünk is, amik a mechanikai sérülésektől, szennyeződésektől védik a padlót, lépcsőt, míg a többi szakma nem végez.

Burkolatvédelem

parketta padlo szonyeg burkolatvedelem

Mi is az a burkolatvédelem?

A burkolatvédelem magában foglalja minden olyan felület védelmét, amely szem előtt van, esetleges sérülése nem kívánatos, indokolatlan plusz költséget jelent.
Egy új ház, lakás építése, berendezése, vagy meglévő épület felújítása során óhatatlan, hogy az egyes munkafolyamatok elvégzése során a már kész burkolat sérülés veszélyének van kitéve. Mindannyian láttunk már festékcseppekkel tarkított padlót, koszos kézzel megtapogatott falat, vagy létrával megkarcolt felületű parkettát.

Az ilyen kellemetlenségek megelőzésére javasolt védeni a már elkészült, vagy csak félkész burkolatokat. A jó burkolatvédelmi megoldások figyelembe veszik a védendő burkolat technikai igényeit (pl. egy lélegző fát nem zárunk le légmentesen), és a következő szakmák által okozható sérülések mértékét.
Tartsuk szem előtt, hogy tökéletes védelem nincs, mérlegeljük a várható kockázatot, a megelőzés és a várható javítás költségeit is!

Felhívjuk a figyelmet, hogy egy-egy sérülés szakszerű javítása gyakran a padló teljes felújítását jelenti. Például egy lakkozott parketta egyetlen elemének sérülése is a teljes felület újra csiszolását kívánhatja meg. Ugyanakkor egy járólap sérülése esetén a sérült lap felvésésekor könnyen sérülhet a szomszédos lap, melyet ugyanúgy cserélni kell, ami újabb szomszédos lapok sérülését okozhatja.

Képek a burkolatvédelemről

Új padlóburkolat esetében jellemzően csak egy réteg festés van még hátra, az is csak a falon, a mennyezet készen van. Parketta esetében elég csak egy lélegző, de víztaszító védőfólia, ami a portól, nem kívánt festékcseppektől védi az új faburkolatot. Míg felújítás során komolyabb védelemre van szükség, ami például falvésés esetén a lehulló törmelékkel szemben is megfelelő védelmet nyújt.

Ilyen védelmet ki lehet úgy is alakítani, hogy különböző megoldásokat kombinálunk. Például a vízálló rétegre lépésálló filcet rakunk, amire egy összeragasztott polikarbonát réteg, vagy megfelelő vastagságú OSB réteg kerül, ami a nagyobb mechanikai behatásoktól védi meg a kész felületet. Burkolatvédelem nem csak sík felületeken alakítható ki, hanem például lépcsőkön, átjárókban, ajtónyílásokban, ablakbélletekben is.

Speciális, egyedi asztalos munkák
Ajánlatkérés

Kapcsolat - Ajánlatkérés

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió

Speciális és egyedi
asztalos
munkák

Megnézem
map-markercrossmenuarrow-rightcross-circle