ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
egyedi tevezésű és készítésű ajtóKM Par-Ker egyedi tervezésű ajtó

Egyedi tervezésű ajtó

Egyedi tervezésű ajtók minden lakás arculatának meghatározó elemei. Az ajtó miként egy híd, úgy választ el, vagy épp köt össze akár különböző stílusú belső tereket.

Egyedi tervezésű ajtó

belteri ajto 46 feher festett mdf dio fabetettel

Az egyedi tervezésű ajtó mérete, színe és stílusa segít abban, hogy különleges hangulatot varázsoljunk lakásunkba. Bár az ajtó elsődlegesen funkcionális elem az otthonunkban, dísziti is a teret, akár úgyis, hogy két oldalán két különböző stílus jelenik meg.

Az ajtó az építkezés utolsó fázisában záró akkordként kerül beépítésre, ezáltal egyrészt kevesebb az esély a sérülésére, másrészt a végleges méretekhez lehet igazítani. Természetesen a különböző falvastagságokhoz eltérő vastagságú ajtótokok gyártása szükséges, így a tok mérete az adottságoktól függően változhat. Amellett, hogy az egyedi ajtók harmonikus kiegészítői az otthon stílusának, különleges, akár intelligens funkcióval is felruházhatóak.

Az egyedi tervezésű ajtó lehet hőszigetelt, hangszigetelt, automata küszöbbel vagy elektromos nyitórendszerrel ellátott, tokba nyíló, falsíkjába záródó, vagy akár tolóajtó is. Ezeknek a vasalatai lehetnek díszesek, de rejtettek is. A jól megtervezett ajtó tartós, stabil, és biztonságot nyújt.

Képek egyedi ajtókról

Az egyedi tervezésű ajtó előnyei

A minőségi ajtó élettartama 50-150 év.

Kinézete és stílusa tökéletesen alkalmazkodik a lakás hangulatához.

Az egyedi tervezésű nyílászáró szerkezete lehet erősített, vetemedésmentes, és minden esetben igazodik a falvastagsághoz, a helyszíni adottsághoz.

Az egyedi tervezésű ajtó lehet hőszigetelt, hangszigetelt, tűzgátló, égéskésleltető is.

Ugyanolyan stílusú fa- vagy rézbetétes küszöb is választható a beltéri nyílászáró mellé.

Különleges és praktikus funkciókkal is felruházható, mint például az automata küszöb. Az automata küszöb lehúzódik az ajtó nyitásakor a padló szintjére, és az ajtó zárásakor felemelkedik, ami kiváló hő- és hangszigetelést biztosít.

Az ajtók gyártásakor leggyakrabban használt faanyagokon (borovi-lucfenyő, bükkfa, cseresznye, juhar, tölgy, kőris, fekete dió) kívül egzotikus faanyag vagy furnér is választható.

Az ajtólapok és tokok díszíthetőek marással, vagy finom kidolgozottságú kézi faragásokkal is. 

A különböző mintázatú fa furnérok összeforgatásával teljesen egyedi hatást érhetünk el.

Az ajtólapokat intarziával (beépített díszítőminta) tehetjük különlegessé, bármilyen minta díszítheti a beltéri ajtónkat.

Különleges fatípusok, üveg- és fémbetétek beépítésére is lehetőség van.

Nagy színválaszték áll rendelkezésre az ajtó ideális kinézetéhez.

Egyedi színtónusok is megjelenhetnek az ajtóban a pácolási eljárás segítségével.

Az ajtó megjelenését, fényvisszaverését és felületének egységét módosíthatjuk különböző felületkezelésekkel (matt, selyemfényű, magasfényű lakk, festés).

Beltéri ajtó kivitelezése mellett bejárati ajtó kivitelezését is vállaljuk.

Foglalkozunk meglévő ajtók átalakításával, restaurálásával, felújításával és átfestésével is.

Speciális, egyedi asztalos munkák
Ajánlatkérés

Kapcsolat - Ajánlatkérés

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió

Az egyedi ajtó típusai

A beltéri nyílászárók főbb típusai a tömörfa ajtó, a furnéros ajtó vagy festett, rétegelt szerkezetű ajtó.

egyedi ajto tomorfa

Tömörfa ajtó

Az elsőként említett tömörfa beltéri ajtó teljes vastagságban az adott faanyag felszeletelésével, majd tömbösítésével készül.  Az ajtó teljes anyag vastagsága miatt tartós, és az esetleges sérülések is könnyen javíthatóak.

egyedi ajto furneros

Furnéros ajtó

A furnéros beltéri ajtó szerkezete általában rétegelt, ezért stabilabb és könnyebb is. Felületét a kiválasztott furnérral vagy intarziadíszítéssel zárjuk le. A furnérozott ajtó szerkezetébe több funkciót is (hő- és hangszigetelés, intelligens megoldások) be tudunk építeni.

egyedi ajto mdf

Rétegelt szerkezetű ajtó

A rétegelt szerkezetű beltéri nyílászáró összetett, stabil szerkezete miatt megfelelő felületkezeléssel alkalmas lehet kültéri használatra is. A szerkezet különlegessége abban rejlik, hogy a rétegek számát tetszőlegesen növelhetjük, attól függően, hogy mekkora ellenállásra van szükségünk a hang-, hőhatásokkal, vagy akár a tűzzel szemben.

Az egyedi tervezésű ajtó méretei

Mélység: 80 – 800 mm

Szélesség: 650 – 3000 mm

Magasság: 2000 – 4500 mm

Speciális és egyedi
asztalos
munkák

Megnézem
map-markercrossmenuarrow-rightcross-circle