ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
belteri ajto reszletKM Parker intarzia parketta

Minden, amit a beltéri nyílászáró beépítéséről és javításáról tudni érdemes.

t belteri ajto

Beltéri ajtó beépítése

A falak vastagsága és az ajtónyílások házanként más-más mérettel bírnak a laza, állandóan változó szabványoknak és a változó színvonalú szakértelemnek hála. Pont ezért régebben a beltéri ajtók beépítése a falazással egy időben történt, amikor az ajtót függőbe-vízszintesbe állították, és szépen körbefalazták.

Szerencsére a fejlődés ezen a téren is komoly volt: ma már a beltéri ajtók utólag állítható tokrendszerrel rendelkeznek, amely leegyszerűsíti a helyszíni beépítés folyamatát. Ennek köszönhetően a nyílászáró az építkezés utolsó fázisában kerül beépítésre, ezáltal egyrészt jóval kisebb eséllyel sérül meg az ajtó, másrészt pedig végleges méretekhez tudjuk igazítani az ajtókat. Természetesen a különböző falvastagságokhoz eltérő vastagságú tokokat kell gyártani. Ezek az utólagosan állítható tokok a falvastagságtól függően kb. 20 mm-t állíthatóak, ezzel a fal kisebb egyenetlenségeit is el lehet takarni.

Első lépésben az ajtó keretének vízszinthez történő igazítását végezzük el, ezután pedig a már helyére illesztett ajtólappal együtt végzünk újabb vízszintbe állítást. A nyílászáró végső helyzetének rögzítése és a speciális tömítőanyagok alkalmazása után helyezzük fel a díszítő borítást.    A nyílászáró javítása az adott funkció meghibásodása szerint javítható.

Beltéri ajtó javítása

A beltéri ajtó javítása az adott funkció meghibásodása szerint javítható. Megkülönböztetünk a szerkezet meghibásodásával összefüggő, illesztési finomításokat vagy felszíni sérülések korrekcióját igénylő munkálatokat. Az ajtó szerkezeti meghibásodását minden esetben érdemes szakember segítségével orvosolni, míg a kisebb illesztési és felszíni problémákat magunk is elvégezhetjük. Utóbbi sérülések esetén, amennyiben pácolt ajtófronttal rendelkezünk, úgy szintén szakember segítségét kell igénybe vennünk a javítási munkákhoz.

Mire figyeljünk az egyedi ajtó választásánál? »
 
Látogasson el Szerémi úti bemutatótermünkbe »

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió
szakerto valaszol bg v4
Szakértő válaszol pattern

Szakértőnk válaszol, kérdezzen tőlünk!

KM Parker bemutatoteremparketta ideszet banner hatter

Látogasson el bemutatótermeinkbe!

Bemutatótermek

Tudástár cikkek


crossmenuarrow-rightcross-circle