ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
linoleum padlo 12 mintas konyha intarziaKM Parker intarzia parketta

Hogyan tisztítsuk a linóleum padlót?

t linoleum padlo tisztitas

A linóleum padló felülete higiénikus, könnyen tisztán tartható, tisztítása mosószeres meleg vízzel történik. A padló felületét nem szabad túl sok nedvességgel tisztítani, erősen kicsavart, nyirkos ruhával kell felmosni. A szennyeződési szinttől és a terheléstől függően a padlóburkolatot heti 1-2 alkalommal tisztítani kell.

Fontos, hogy a szennyeződést a lehető leghamarabb távolítsuk el, mivel egyes nyomok bevésődhetnek a padlóba, és egy idő után azokat csak nehezen, vagy egyáltalán nem lehet eltüntetni. A linóleum burkolat rendkívül tartós és strapabíró, érzéketlen súrlódási felmelegedéssel szemben, a cigaretta parazsát is jól bírja, nehezen gyullad. Ráadásul a linóleum padló gyengébb savaknak is ellenáll, valamint zsírok, olajok és ásványolajok nem károsítják.

A világos színű linóleumnak megvan az a hátránya, hogy a gyakori takarítás ellenére is elszíneződhet, elsötétedhet. Ne gondoljuk, hogy ez az idő múlásának a nyoma, lehetséges, hogy az aprólékos és gyakori takarítás ellenére is, a szennyeződés tapadt meg a felületén. Ebben az esetben nagyon kíméletes, folyékony súrolókrémmel dörzsöljük át a padlót, majd mielőtt még rászáradna a krém, mossuk le meleg vízzel.

A linóleum padló a gyártó által egy lakkszerű, PUR poliuretán réteggel van felület kezelve. Ez a bevonat védi a burkolatot, és megkönnyíti a szennyeződés eltávolítását. Használat során fénytelenné válik a felület, ezért érdemes kétévente felfrissíteni, viaszos linóleum polírozó szerrel átkenni a felületet, melytől újra fényessé és portaszítóvá válik a linóleum padló felülete.

Kapcsolati űrlap magyar (#3) rövid verzió
szakerto valaszol bg v4
Szakértő válaszol pattern

Szakértőnk válaszol, kérdezzen tőlünk!

KM Parker bemutatoteremparketta ideszet banner hatter

Látogasson el bemutatótermeinkbe!

Bemutatótermek

Tudástár cikkek


crossmenuarrow-rightcross-circle