parketta furdoszobaba 02KM Parker intarzia parketta

Parketta, fa burkolat fürdőszobába

Fürdő fa

parketta furdoszobaba 01

Nem csak a technikai fejlesztéseknél, hanem napjaink belsőépítészetében is egyre nagyobb teret nyernek az organikus anyagok, mint például a fa. A vizes helyiségekben a faanyagok természetes tulajdonságaik miatt mindig is kicsit mostohán viselkedtek, hiszen ha sikerült is parketta padlóburkolatot rakni ezekbe a terekbe, az mindig nagyobb odafigyelést és kompromisszumokat igényelt a lakóktól.

parketta furdoszobaba 02

Bár a kezelés nélkül hosszú távon is tökéletesen vízzáró fa felületeket még nem találták fel, szerencsére léteznek olyan modern felületkezelő anyagok és technikai megoldások, amivel a különböző fafajok természetes szépségét és egyediségét padlóburkolat formájában is nyugodtan be tudjuk vinni a fürdőszobába.

parketta furdoszobaba 03

A tömörfa parketta padlóburkolat dilatációs szükségletét esztétikailag gyönyörű megoldással: vízzáró gumicsíkok használatával is meg lehet oldani. Ennek a színe több változatban is igényelhető, a helyiség hangulatához, esetleg a fugához, bútordíszítésekhez igazítva. Ma már nem csak a mindent eltakaró festékek alatt tudhatjuk biztonságban a faanyagot, hanem a barátságos kisugárzást megőrző, és egyben a felületet is óvó olajok, lakkok és lazúrok állnak a rendelkezésünkre. Így már megjelenhetnek különböző fa felületek például a fürdőszoba padlóján, a falakon, a bútorokon, de akár a kádon vagy a zuhanyfülkén is.

fa burkolat parketta furdoszobaba

Természetesen a fával díszített termékek megőrzik eredeti funkciójukat, sőt mivel többnyire egyedi tervezésről és kivitelezésről beszélünk egy ilyen terméknél, általában a tervező több funkciót vagy egyedi formavilágot is hozzáálmodik ehhez a különleges csodához.

parketta furdoszobaba 04
crossmenuarrow-rightcross-circle