ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
oriasi hajopadlo 02KM Parker intarzia parketta

Óriási hajópadló

A méret a lényeg

oriasi hajopadlo 01

A Godzilla című mozifilm óta tudjuk, hogy igenis vannak helyzetek, amikor a méret a lényeg. Manapság, amikor a tervezők és beruházók versenyt futnak az épület „leg”-ek miatt, ez a szempont egyre fontosabbá válik a belső enteriőrök, padlóburkolatok kialakításánál is.

Nagyobb alapterületű helyiségek nyomasztó hatását lehet mérsékelni a megfelelő padlóburkolat kialakításával. Mára már lehetőség van arra is, hogy a fa padlóburkolatunk faltól falig vágás nélkül húzódjon végig.

Miközben a laminált padló gyártói mindenféle optikai trükkel érnek el hasonló hatást, ha keményfából szeretnénk ugyanezt elérni, bizony komoly előkészületekre van szükség, hiszen az óriási, 8 méter feletti hosszú hajópadlókhoz már nagyon régi erdők minőségi fáit kell megkeresni, és feldolgozni.

Nem könnyíti meg a munkánkat az sem, hogy az ilyen óriási méreteknél már a padlóburkolat szállítása, beépítése is nehezebb, mert komolyabb előkészítést igényel. Mára azonban gyakorlatilag a 11 m-es hosszig, 60 cm-es szélességgel, egyedi felületkezeléssel, akár padlófűtésre is képesek vagyunk keményfa hajópadlót készíteni.

Az óriási hajópadló felületét kézi felületkezeléssel tudjuk strukturálni, vagy még egyedibbé tenni, ráadásul ha széthajtogatjuk a faanyagot, a fa erezetének szimmetriáját felhasználva még különlegesebb hatást tudunk elérni a padlón.

oriasi hajopadlo 02

oriasi hajopadlo 03
crossmenuarrow-rightcross-circle