ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
parketta feluletkezeles olaj 03KM Parker intarzia parketta

Olaj

AWO – A minőségi olaj reneszánsza

parketta feluletkezeles olaj 01

Napjainkban egyre divatosabbak az olajos felületkezelésű fa parketták, padlók. Aki dolgozott már ilyen termékkel, tudja, hogy gyártóként picit eltérő összetételben a legtöbb európai olaj szinte ugyanazt tudja, persze kiadósság, tulajdonságok és ár tekintetében adódnak különbségek.

A hasonlóság oka, hogy a legtöbb parketta-felületkezeléshez használt olaj lenolaj-bázisú, ebből a tradicionálisan jól bevált termékből módosítanak a gyártók minőségjavító adalékok hozzáadásával saját termékeket. Ezekkel az olajokkal a versenyt egy még ősibb tradíciókat közel 100 éve felélesztő amerikai cég termékei szállnak ringbe.

A hagyományosan hajódeszkák felületkezelésére használt, igen apró részecske-méretű tung olaj bázisára építve speciális eljárásokkal kifejlesztettek egy olyan olaj-családot, ami penetráció és vízzáró-tulajdonság szempontjából nagyon különleges eredményekkel bír.

parketta feluletkezeles olaj 02

Az általunk ajánlott AWO (American Wood Oil) termékekkel megfelelően lekezelt és lezárt fa padlók beltéren és kültéren is megállják a helyüket, valamint vizes helyiségek parketta burkolatának felületkezeléséhez is ideális. Az olaja tetszés szerint színezhető, és a lezáró rétegeivel együtt olyan egyszerű vele bánni, hogy a lelkes amatőrök is boldogulnak vele mindennemű komolyabb felszerelés nélkül.

parketta feluletkezeles olaj 03

Ami még különlegesebbé teszi ezt a nagyszerű anyagot, hogy létezik 100%-ban zöld, tehát mindenféle mesterséges anyagot nélkülöző természetes verziója is. De a legnagyobb volumenben gyártott termékük is a károsanyag-tartalom szempontjából a nemrég bevezetett európai követelménynél is szigorúbb német szabványok által még elfogadott károsanyag-tartalom mennyiségnek csak a töredékét tartalmazza! Az AWO olajait érdemes kipróbálni nagy felületű fa padlóburkolatokon, de kis lakások parkettájához is, mert a legkomolyabb minőséget, a legegyedibb felületkezeléseket is lehet velük produkálni.

crossmenuarrow-rightcross-circle