ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
fa faragas 1KM Parker intarzia parketta

Fafaragás

Faragás mesterfokon

fa faragas 2

Az intarziakészítés mellett jó pár kézműves szakma van halálra ítélve, holott az igényes megrendelők egyre inkább keresik a valódi értéket képviselő, egyedi, kézi megmunkálással készült bútorokat, dísztárgyakat. A faszobrászatot gyakran az autentikus fafaragással keverik össze, holott teljesen más dologról van szó anélkül, hogy egyik szakmát a másik fölé helyeznénk.

fa faragas 1

A faszobrászok a tanulmányaik során a létező összes klasszikus stílus minden díszítését, és azok elkészítésének a módját megismerik, ezáltal a legfinomabb ívek, minták, egyedi elképzelések megfaragására is képesek. Hogy kerül a faszobrászat egy minimál lakásba? Egyre divatosabb a lefinomult modern formákból összeálló enteriőrök kontrasztjául valami díszes és elegáns bútort, kiegészítőt választani, mint mondjuk egy faragott kandalló, vagy éppen egy faragott tükörkeret.

fa faragas 3

Ha az ember belenéz egy ilyen díszes kerettel ellátott tükörbe, érzi rajta a helyenként hónapokig tartó kézimunka eredményeképpen létrejött, finom faragások által sugallt egyediséget, eleganciát. Tudja, hogy egy örökkévalóságnak készült dísztárgy előtt áll, ami –legalábbis megbecsülés szempontjából – akár túlélheti az egész rohanó világ modern dolgait is.

crossmenuarrow-rightcross-circle