ReferenciákRólunk
HU
  • FlagHungarian
  • FlagEnglish
  • FlagDeutsch
  • FlagFrench
telibe festett modern parketta rKM Parker intarzia parketta

Modern, festett parketta

Parketta manikűr

telibe festett modern parketta

Láttunk már hangjegyekkel díszített intarzia parkettát, illetve egyedileg kézzel összerakott, véletlenszerűségével gyönyörködtető parkettát, azonban most itt a zongora parketta a modern stílus kedvelőinek is!

A legtöbb mesterséges padlóburkolat gyártója arra törekszik, hogy a PVC vagy laminált padló minél élethűbben adja vissza a fa burkolatok természetes hatását. Eközben erősödik egy újabb divathullám, aminek a lényege az, hogy a komoly minőségű, helyenként meglehetősen borsos árú tömörfa felületkezelésével olyan eredményt érjünk el, hogy a fa padló minél inkább mesterséges hatást keltsen. A dolog lényege az, hogy kiválasztunk egy adott padlóburkolatot, megfelelő anyagokat használva megoldjuk a pórustömítést, és a tömített parketta felületet olyan felületkezeléssel látjuk el, ami gyakorlatilag a fa erezetét teljesen elnyeli, mintha az anyag telibe lenne festve.

Hogy ehhez miért van szükség természetes anyagra? Habár ez az exkluzív padlóburkolat kinézetre az abszolút modern stílusnak teret engedve a megrendelő ízléséhez igazodik, addig a fa jó tulajdonságait hordozza magában, legyen szó a szerkezet hosszú élettartamáról, kopásállóságáról, teherbíró képességéről, felületkezelésének számos lehetőségéről vagy akár a padlófűtéshez való alkalmasságáról.


A vegyipar fejlődésének hála már számos olyan felületkezelő anyag létezik, ami a szép színezett, festett parketta felületet megvédi a fizikai behatásoktól. Olyan szinten igaz ez, hogy a jó minőségű lakkok keményebb felületet tudnak biztosítani, mint maga a fa szerkezete. Tehát ha tűsarkúval rálépnek egy ilyen fa padlóra, a lakk nem fog sérülni, ugyanakkor a fa alatta benyomódik, vagyis a parketta sérül.

Ezzel el is értünk a történtetünk gyenge pontjához. A festett parketta felülete ha sérül, javítása lokálisan nem megoldható: vagy az a megoldás, hogy a sérült darabokat kivésve cseréljük a hibás elemeket, vagy pedig az egész felületet újracsiszolva meg kell oldani a helyszíni felületkezelést. Az igazán különleges felületkezelések, a polírozott magasfény, arany-, illetve ezüst festés vagy porszórás ugyanis többnyire csak műhelyben oldható meg.

Azonban ha a padló élvezeti értékét, belsőépítészeti hatását tartjuk fontosabbnak, akkor látni lehet, hogy olyan különleges modern padlónk lehet így, amire méltán büszkék lehetünk. Na és ha felújításra kerül a sor? A lerakott parketta az új felületkezelés hatására újabb és újabb arculatot kölcsönöz a lakásnak anélkül, hogy a padlót le kellene cserélnünk.

crossmenuarrow-rightcross-circle