Kültéri fa burkolat

kültéri fa terasz burkolatA nappali funkciójának megfelelő fedett vagy nyitott terasz nagyon hasznos a melegebb időszakokban. Tavasztól őszig fogadhatjuk itt vendégeinket, vagy egyszerűen csak kiülhetünk hétvégén relaxálni, beszélgetni, olvasgatni, élvezve a friss levegő mozgását. A kültéri fa burkolat természetes megjelenést biztosít a teraszunknak, melegséget, otthonos hangulatot sugároz, a mindennapok „nyugalom szigeteként” fogható fel. Kültéri fának elsősorban egzóta fákat szoktak használni, mert a kültéri viszonyokat, a páratartalom- és a hőmérséklet ingadozást jól bírják. A kültéri fapadló nemcsak teraszoknak kölcsönöz elegáns külsőt, hanem dekoratív és biztonságos, csúszásmentes burkolata kerti ösvényeknek, medencék körüli járófelületeknek, tetőkerteknek is.

Különleges akciónkért kattintson ide »

Látogasson el budapesti bemutatótermünkbe, s tekintse meg kültéri fa burkolat kínálatunkat »

A kültéri faburkolat előnyei

 • hosszú élettartamú
 • szerkezete tartós, rendkívül ellenálló a korhadással és kártevőkkel szemben
 • az időjárás viszontagságait jól tűri
 • fektethetjük aszfaltra, betonra, téglára, csempére, járólapra és egyéb más kültéri és beltéri felületre függetlenül attól, hogy védett vagy nem védett helyen található
 • barátságos, dekoratív,  természetes hangulatot teremtő burkolat
 • a táblás mobil kialakítású rendszere lehetővé teszi a kültéri burkolat mozgathatóságát, -ez különösen a szolgáltató egységeknek kedvez
 • csomómentes
 • többnyire csúszásgátló, bordázott felülettel rendelkezik
 • létezik olyan rendszer, hogy a vendégcsapos kialakítás láthatatlanná teszi a rögzítést, vagyis a csavarfejek nem láthatóak a burkolaton

Képek a kültéri fa burkolatról

Amennyiben böngészője nem engedélyezi a galéria használatát, a képek megtekintéséhez kattintson ide »

A kültéri fapadló típusai

A fa teraszburkolatok egzóta vagy európai fafajból készülhetnek, azonban az utóbbi többnyire módosított fa.

kültéri fa terasz burkolat tópusi Az egzóta fa kültéri padlók szerkezete tömörebb, általában keményebb, nagy részüknél az olajtartalom is magasabb, tehát telített fának számítanak. A leggyakoribbak: cumaru, ipe, merbau, bangkirai, tatajuba, teak.
kültéri fa terasz burkolat szibériai vörös fenyő Ezekkel szemben az európai fafajú teraszburkolatok a kültéri viszonyokat jóval kevésbé bírják, idővel a színük kifakul, hasadhatnak. Ezért az európai fajok közül ha valamit teraszburkolatnak használunk, az általában módosított fa, pl. termo kőris, gőzölt akác, vörös fenyő, szibériai vörös fenyő.

A minőség kiválasztásánál fontos figyelembe venni, hogy 3 első osztályú kültéri fa kapható, ez az ipe, teak, bangkirai.  Az első osztályú fa azt jelenti, hogy lényegében akár felületkezelés nélkül is egy életen át szerkezetileg tökéletes marad. Természetesen időnként mindent át kell olajozni, mert az UV fény hatására zöldesszürkés, elég elhasznált jelleg költözik a fa padlóburkolat felületére, ami lényegében csak a felületet megtámadó gombás fertőzés, tehát a szerkezetét a fának nem teszi tönkre, hanem patinásabb, nem mindenkinek tetsző árnyalatot eredményez a burkolat felületén. Tehát mindegy, hogy vörös fát választunk, mint a bangkirai vagy egy sötét barnát, mint az ipe, hogyha a felületkezelését nem újítjuk fel, akkor nagyon egységes sötét szürkés-zöldes árnyalata lesz majd a kültéri padlónknak.

A teraszburkolatoknak alkalmas európai fajoknál a módosítások azért szükségszerűek, mert a fa még holtában is élő szervezetként üzemel. Tehát a fa kivágása, feldolgozása után is él és mozog, kivágva, feldolgozva is nedvességet vesz fel, vagy éppen kiszárad, színeződik, érik a színe. A különböző hőkezeléseknek és vegyi kezeléseknek a célja, hogy a fa élő részeit megöljék, mert minél kevesebb benne az élő szövet, szerkezete annál keményebb, vagyis stabilabbá válik a fa. Tehát vizes közegben jóval kevesebb vizet tud felvenni, és száraz környezetben is kevesebbet fog leadni. A legismertebb eljárás a termo hőkezelés, aminek nagyon kellemes mellékhatása, hogy a hőkezelés intenzitásától és időtartamától függően a fa szerkezete sötétedik.

 

Európai kültéri fa padló ára – br. 7.620 Ft/m2-től

Trópusi kültéri faburkolat – br. 11.430 Ft/m2-től

Áraink tájékoztató jellegűek. Látogasson el bemutatótermünkbe, hogy szakembereink személyre szóló ajánlatot és kedvezményeket adhassanak Önnek.

 

A fa teraszburkolat méretei

 • vastagság: 15 –35  mm
 • szélesség: 90 – 300 mm
 • hosszúság: 600 – 5000 mm
 • táblásított kültéri faburkolat:300×300 – 600×600 mm

 

Különleges akciónk

Raktárról azonnal elvihető keruing kültéri fa teraszburkolat
tömör egzóta fa, nem hossztoldott

Extra méretek: 4-5 méter hosszú, 145 mm széles, 25 mm vastag, masszív
11.200.-/nm +áfa

kültéri fa teraszburkolat     kültéri fa teraszburkolat

 

 

 

Amennyiben kérdése van, írjon nekünk!
Munkatársunk a lehető leghamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot.

Családnév                              *Keresztnév
     

*E-mail                                    Telefon
    

Üzenet

 

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.